понедељак, 20. јун 2022.

Весић поделио таблете и лаптопове ученицима и наставницима Београдске медресе

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас Београдску исламску средњу медресу и том приликом ученицима и наставницима поделио таблет рачунаре и лаптопове.

Према његовим речима, Град Београд је донео одлуку да, поред ученика у основним школама, таблет рачунаре и лаптопове додели и ученицима у једној од верских школа, Београдској медреси. Том приликом подељено је 25 таблета и 15 лаптопова.

– На овај начин показујемо да Београд на исти начин третира сву своју децу, све ученике, те да су за нас верске школе подједнако важне колико и школе у редовном образовању. Верујем да ћемо у будућности као држава изједначити верске школе у традиционалним верским заједницама са осталим школама и показати колико поштујемо људе који раде у овом систему образовања – рекао је Весић.

Нагласио је да су сви Београђани и Београђанке, без обзира на веру и нацију, становници овог града, сви воле овај град и ову земљу, а на нама је да на исти начин третирамо све људе и да их поштујемо.

– Београд је велики управо зато што је спој људи различитих вера и нација. Уколико наставимо тако да живимо бићемо заиста један богат европски град, пре свега богат духом – истакао је Весић.

Подсетио је да је Град Београд финансирао осветљење Бајракли џамије те да ће се разговарати и о улици која би понела име по муфтији Хамдији Јусуфспахићу, који је допринео развоју Београда.

Муфтија Мустафа Јусуфспахић је изразио задовољство што је Бајракли џамија добила своје осветљење, те што Град Београд све своје ученике третира подједнако.

– Посебно сам задовољан јер је Град Београд ставио у ред једнакости све ученике у Београду, без обзира на то које су вероисповести. Љубав према своме граду и према својој држави је део вере. Данас су наша деца схватила да и са друге стране постоје људи који имају иста таква осећања према њима и надам се да ће то у будућности донети добробит како нашој заједници тако и целој нашој држави – рекао је Јусуфспахић.