понедељак, 20. јун 2022.

Никодијевић предложио Александра Шапића за градоначелника

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић предложио је на данашњој седници Александра Шапића за новог градоначелника Београда.

Никодијевић је истакао да је Александар Шапић био један од најуспешнијих српских спортиста свих времена, али да га за функцију градоначелника највише препоручују чињенице да је три пута био биран за председника општине Нови Београд, те да је био први на листи „Александар Вучић – Заједно можемо све”, која је добила највише гласова на изборима.

– Сви знамо да је Александар Шапић прослављени српски ватерполиста, али га данас кандидујемо за градоначелника због свега онога што је радио након спортске каријере. Обављао је дужност помоћника градоначелника Београда, водио је највећу градску општину на Балкану – Нови Београд, три пута као председник. Његов програм на општини јесте непосредна комуникација са грађанима и посвећеност решавању проблема са којима се људи сусрећу на дневном нивоу. Посебну пажњу је посветио старијим суграђанима, као и подстицању најмлађих да се баве спортом. Листа „Александар Вучић – Заједно можемо све” освојила је апсолутну победу на изборима и сматрам сасвим логичним да данас изаберемо човека коме су Београђани указали највеће поверење за функцију градоначелника – рекао је Никодијевић.

Када је реч о члановима Градског већа, Никодијевић је истакао да заиста може да се похвали да се ради о великим професионалцима који имају изузетне резултате у свом раду.

– Верујем да ће у тиму са Александром Шапићем ти људи гарантовати наставак реализације програма и резултата са којима смо изашли пред грађане и због чега смо и добили поверење. На изборе смо изашли јасно говорећи шта су наши резултати, Александар Шапић је јасно представио свију визију развоја града и за тај програм је добио несумњиву подршку Београђана – додао је Никодијевић.

Претходно је председник Скупштине града захвалио досадашњем градоначелнику проф. др Зорану Радојичићу и пожелео му срећу и успех у даљем раду.