уторак, 28. јун 2022.

Цистерне са водом за пиће на најпрометнијим местима у Београду

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење на високе температуре које се на територији Републике Србије очекују до краја седмице. Према најавама, до краја седмице ће се задржати веома топло време, са јутарњом температуром у већини места од 20 до 25 степени и највишом дневном температуром од 34 до 37 степени, саопштили су из Беоком сервиса.

Град Београд је због најављених временских прилика предузео превентивне мере у условима високих температура, па ће у наредном периоду, када су најављени тропски дани и прогнозирана температура изнад 30 степени, цистерне са водом за пиће бити постављене на прометним местима у граду, у најтоплијем делу дана. Питка вода је намењена свим грађанима за освежавање и расхлађивање. Цистерне са водом за пиће ће се налазити на Тргу републике – ТЦ „Стакленац”, на Београдском сајму – смер ка Чукарици, код Општине Нови Београд – кружни ток, уз зграду Градске општине и на Зеленом венцу.

Такође, на територији града Београда биће омогућен и неометан рад свих јавних чесама и фонтана које су у надлежности јавних комуналних предузећа „Београдски водовод и канализација” и „Зеленило – Београд”.

Из Беокома подсећају да је ЈКП „Бeoгрaдски вoдoвoд и кaнaлизaциja” ангажовано на oдржaвaњу 197 jaвних чeсама и 41 фoнтaнe. Сезона рада градских фонтана и београдских јавних чесама траје од пролећа до краја јесени, то јест од 1. маја до 1. октобра. Градске фонтане, јавне чесме, као и платои на којима су оне постављене свакодневно се одржавају. Квaлитeт вoдe сa јавних чeсама које се снабдевају водом из градског водовода упoрeдo контролишу ЈКП „Београдски водовод и канализација” и Грaдски зaвoд зa jaвнo здрaвљe.