петак, 8. јул 2022.

Подела зелених и плавих ПВЦ канти у насељима Крњача и Котеж

ЈКП „Градска чистоћа”, 9. и 10. јула, делиће индивидуалним домаћинствима у градској општини Палилула зелене ПВЦ канте за одлагање класичног комуналног отпада и плаве ПВЦ канте намењене одлагању рециклабила, саопштавају из овог градског предузећа.

У суботу и недељу ће око шест стотина домаћинстава у насељима Крњача и Котеж добити укупно 1.200 канти, и то 600 плавих и 600 зелених. То значи да ће свако домаћинство добити по једну зелену и плаву канту, запремине 240 литара, које ће им екипе ЈКП „Градска чистоћа” доставити на кућну адресу.

Технологијом одношења смећа путем канти, суграђанима се олакшава одлагање отпада и пружа квалитетнија комунална услуга. Преузимањем плавих канти многа домаћинства почињу активно учешће у рециклажи у својим домовима, чиме се истовремено смањују количине класичног комуналног отпада у зеленим кантама.

Суграђанима ће овом акцијом знатно бити олакшано не само одлагање већ и избацивање отпада.

Приликом уручења канти, које ће бити обављено од 7.30 до 14.00 часова током викенда, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је њихова једина обавеза да одређеним даном у седмици канте остављају испред својих капија, на улици, јер комунални радници „Чистоће” не улазе у приватне поседе.

Суграђани који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, могу се јавити погону „Градске чистоће” у општини Палилула како би накнадно преузели канте за своје домаћинство, саопштавају из „Чистоће”.