уторак, 19. јул 2022.

Наставља се акција сузбијања комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” настављa спровођење акција сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштено је из овог предузећа. 

У среду, 20. јула, од 19 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих комараца на следећим локалитетима: Гроцка уз Дунав и Брестовик, Миљаковачка шума, СП „Јајинци”, Бањички поток, Ада Циганлија, Макиш, Ада Међица, Прегревица, Канарево брдо, Миљаковац, Земун – Доњи град, Земун – Горњи град, блокови 70 и 70а, блокови 44 и 45, насеља Сава Ковачевић, Калварија, Бачки Иловик, Нови град и Ледине.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

„Чистоћа” апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs