четвртак, 28. јул 2022.

Завршава се Кула Београд, део пројекта који је симбол напретка и будућности Србије

Председник Александар Вучић, градоначелник Београда Александар Шапић и министар финансија Синиша Мали обишли су данас завршне радове на Kули Београд у оквиру Београда на води.

Председник Вучић је овом приликом истакао да Србија у времену кризе није обуставила ниједан велики инфраструктурни пројекат, напоменувши да је данас одлучио да посети баш градилиште Београда на води, јер је тај пројекат симбол напретка и будућности Србије.

Он је подсетио да је „Београд на води” пројекат од више милиона квадрата и да представља понос за сваког грађанина Србије, исто као што је брзи воз „Соко”. 

Како је навео, у Београду на води сваки дан ради око 2.500 радника, a на великим инфраструктурним пројектима у Србији је запослено на десетине хиљада радника. 

– Против кризе, која већ две и по године траје у целом свету, боримо се анти-кризним мерама, али и већим радом и активношћу, већим растом и запосленошћу и привредном активношћу. Мислим да су сви грађани данас задовољни и срећни, велики број њих није у почетку веровао у овај пројекат и био је против њега. Захвалан сам, пре свега, онима који признају да су погрешили. Подршка грађана овом пројекту на почетку је била око 27 одсто, а пратио га је и низ неистина јер на путу до великог успеха увек стоји много препрека. Данас та подршка износи више од 75 процената. Више нико о Београду на води озбиљно не говори у лошем смислу, већ само у лепом, јер људи у томе виде успех, виде колико се наш град променио и колико је постао права метропола у сваком смислу речи – нагласио је председник Вучић.

Он је овом приликом најавио да ће Главна железничка станица „Прокоп” бити завршена пре краја 2023. године, те да радови крећу од 8. августа. 

– Ово је један од пројеката који показује колико се Србија променила и напредовала у претходној деценији и како морамо да се понашамо у будућности – закључио је председник Вучић.

Кула Београд има 42 спрата, висока је 168 метара и представљаће централни део Београда на води. На последњем спрату налазиће се и највиши видиковац у Београду.