четвртак, 4. август 2022.

Екипе „Чистоће” сутра настављају акције сузбијања комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” сутра настављa са акцијом сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштено је из овог предузећа. 

У петак, 5. августа, од 21 часа до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на локацијама: Бојчинска шума, насип Прогар код Тарзан плаже и Наутичког села, насип Прогар – Бољевци – Јаково, СЦ „Сурчин”, Бежанијско гробље и Забран.

Препарат који екипе „Чистоће” користе за третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

„Чистоћа” апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.