четвртак, 4. август 2022.

Донација на уплатници „Инфостана” за децу из социјално угрожених породица Београда

Црвени крст Београд реализује ове године програм опоравка деце из социјално угрожених породица из Београда у одмаралишту Црвеног крста Александровац – Митрово Поље. Група од 68 деце из шест београдских општина стигла је данас на одредиште.

Деца ће у објекту Црвеног крста Александровац – Митрово Поље, месту 250 километара удаљеном од Београда, боравити до 10. августа. Организације Црвеног крста на територији Београда су у сарадњи са основним школама и одељењима Градског центра за социјални рад извршиле избор деце, узраста од три до 10 година из социјално угрожених породица. О малишанима ће за време њиховог боравка у Митровом Пољу бринути пет васпитача и лекар, који ће надгледати здравствено стање све деце. Богат садржај дневних и вечерњих активности, дан испуњен различитим едукативним садржајима са волонтерима Црвеног крста, спортским активностима и купањем у базену учиниће седмодневни опоравак београдским малишанима незаборавним.

У акцији, која је организована 2021. године у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Инфостан технологије”, од прикупљених средстава реализован је током лета опоравак пет група, односно 229 корисника са пратиоцима. Неутрошена средства и касније уплате од 1,7 милиона динара су омогућили опоравак прве групе деце која је сада у Митровом Пољу. 

Црвени крст Београд је уз помоћ Града Београда а у сарадњи са предузећем „Инфостан технологије” иницирао да уз јулске рачуне грађани добију уплатницу Црвеног крста Београд и да се тако укључе у акцију прикупљања средстава за седмодневни опоравак сиромашне и болесне деце. Да би се покрили укупни трошкови боравка 200 деце, потребно је још 2,5 милиона динара. Очекује се да ће средства у овогодишњој акцији бити прикупљена.

Црвени крст Београда захваљује суграђанима на исказаној солидарности.