субота, 6. август 2022.

Потписан Споразум о сарадњи између општина Младеновац и Пале

Споразум о сарадњи између општина Младеновац и Пале потписали су данас представници ових општина. Споразум подразумева јачање сарадње између две општине, пре свега у области културе и образовања.

Како се наводи у саопштењу Општине Младеновац, Споразум о сарадњи потписали су Бошко Југовић, начелник Општине Пале која припада Источном Сарајеву у Републици Српској, и Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

Глишић је овом приликом истакао да је ово велики дан за обе општине. 

– Потписивање споразума у области културе и образовања значи много за наше младе нараштаје, суграђане и становнике братске општине Пале. Они ће овде имати добре пријатеље и људе који ће мислити на њих. Верујем да ће ова сарадња трајати вечно – рекао је Владан Глишић.

Начелник Општине Пале Бошко Југовић изразио је велико задовољство унапређењем сарадње између две општине.

– Ако постоји тренутак када човек говори из срца, емотивно, то је онда овај тренутак. Није потребно ништа друго него само реаговати онако како осећате. Ми, из Републике Српске, желимо да одређена искуства препишемо од општина која имају видан напредак у свим сегментима, а то смо имали прилику да видимо у општини Младеновац. Оно што ви имате да прикажете кад је у питању историја српског народа јесте импозантно. У ових неколико дана видели смо много тога што нас је фасцинирало и наша обавеза је да то преносимо на будућа поколења. Желимо да ово братимљење буде на понос свих наредних генерација – нагласио је Југовић.

Свечаном догађају присуствовала је и делегација из Општине Горња Радгона, са којом је Општина Младеновац побратимљена више од 40 година.