среда, 10. август 2022.

Сутра наставак сузбијања комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” сутра настављa са акцијом сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда уређајима са земље, саопштено је из овог предузећа.

У четвртак, од 20 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” спровешће третман сузбијања одраслих јединки комараца на локацијама: 13. мај, Говеђи брод, Ада Циганлија, Макиш, Ада Хуја, Вишњица уз Дунав, Обреновац, Мала Моштаница, Земун поље, Нова Галеника, насеља Економија, Алтина, Плави хоризонти, Школско добро, Стара Карабурма, Вишњица и Вишњичка бања.

Препарат који екипе „Чистоће” користе регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

„Чистоћа” апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.