среда, 10. август 2022.

Обележавање Међународног дана младих у петак на Калемегдану

Међународни дан младих – 12. август биће обележен великом манифестацијом под слоганом „Јер сви смо ми победници” на платоу код Победника на Калемегдану, у организацији Канцеларије за младе Града Београда и Општине Стари град.

Посетиоце од 18 часова очекују едукативно-културно-забавне радионице, а од 21 час концерт на ком наступају Зои, Анђела Тасић и Сара Јо.

– Позивамо све генерације да у петак дођу на Калемегдан и на тај начин подрже ову манифестацију. Младима поручујемо да је важно да буду солидарни са свим члановима нашег друштва и да на најбољи могући начин искористе све што младост пружа и носи са собом. Треба да будемо поносни и да удруженим снагама пружимо подршку младима јер само заједно можемо да будемо победници изјавио је Никола Лазић у име организатора.

Међународни дан младих обележава се сваке године 12. августа са циљем да скрене пажњу међународне заједнице на питања младих, као и на потенцијал младих као партнера у глобалном друштву. Ове године тема је „међугенерацијска солидарност”, а намера је да се на глобалном нивоу пошаље порука о потреби предузимања активности зарад јачања социјалне кохезије у друштву унапређењем односа међу генерацијама, као и учвршћивањем међусобног разумевања и свакодневне сарадње.