четвртак, 11. август 2022.

Почела изградња подземне гараже код „Пинкија”

Градња прве подземне гараже у Земуну на локацији платоа испред Јавног предузећа „Пинки” почела је измештањем топловодне мреже у заштитном појасу дела Немањине и Улице градски парк, а затим следи уклањање асфалта и копање темеља, саопштено је из Општине Земун.

Гаража, површине 5.407 метара квадратних, имаће један ниво и 150 паркинг места. Улаз у јавну гаражу биће из Улице градски парк, а излаз у Немањиној улици, односно у делу између Спортског центра и зграде Пољопривредног факултета. 

Већ дуги низ година овај простор се услед повећаног броја возила и мањка простора за паркинг, уместо као трг, користио као отворени паркинг простор, па је постојеће поплочавање од бетонских плоча пропало, а зелене површине су девастиране. 

По завршетку изградње етажа, зелене површине ће бити уређене на самом платоу испред „Пинкија”, који ће бити поплочан новим клупама. Паркинг места остају ка Градском парку, дрворед ка Немањиној улици ће бити у потпуности очуван, а саднице ће бити додате тамо где буду недостајале.

Општина Земун покренула је иницијативу да се изграде још два јавне гараже у централној зони Земуна, како би се решио проблем паркирања.