петак, 12. август 2022.

Обилазак инфраструктурних радова у Земуну

Помоћник градоначелника Београда Александар Савић и председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишли су јуче десет локација у Земуну где су у току инфраструктурни радови, саопштили су из Општине Земун.

Обилазак су отпочели код хале „Пинки” где су у току радови на изградњи прве подземне гараже у Земуну, а затим су обишли Улицу Павла Вујисића у насељу Алтина где се реконструише коловоз и тротоар. Такође, обишли су и локацију где ће се градити први базен на отвореном и треће по реду обданиште у овом насељу.

У наставку обиласка терена посетили су и трасу пута Угриновци – Земун поље, која ће по завршетку радова бити нова комуникациона веза у дужини од девет километара.

У највећем земунском насељу Батајница посетили су постојећу здравствену станицу где ће бити саграђен нови објекат који ће имати дупло више квадрата и комплетнију медицинску услугу. Надаље, обишли су и локације за изградњу нових гробаља у насељима Батајница и Угриновци.

Гаврило Ковачевић је истакао да су сви пројекти чија је реализација у току показатељ колико се улаже у Земун. Према његовим речима, радни састанци и обиласци терена са челницима Града указују на то да је сваки део престонице подједнако важан, а да Земун као једна од највећих општина свакако заслужује посебну пажњу.

На крају, Савић и Ковачевић обишли су трасу где ће се градити водоводна мрежа у насељу Шангај, у дужини од 21 километар, као и неколико локација где је потребно у наредном периоду наћи решење за легализацију постојећих водоводних мрежа, како би биле у систему одржавања ЈКП „Београдски водовод и канализација”, наводи се у саопштењу.