четвртак, 18. август 2022.

Именовани нови директори у једном броју градских предузећа и установа

Одборници Скупштине града су по скраћеном поступку усвојили Решење о именовању директора и вршилаца дужности директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд.

Са функције в. д. директора Апотекарске установе „Апотека Београд” разрешена је Јасминка Бјелетић, а на функцију в. д. заменика директора именован је Драган Тодоровић. Дужности је разрешена директорка Градског центра за социјални рад Зорица Павловић, коју ће као в. д. директора заменити Силвиа Алавања. Досадашњи директор ЈП „Путеви Београда” Драган Ђорђевић поднео је оставку, а на његово место као в. д. директора долази Александар Милентијевић. Страхиња Даниловић поднео је оставку на функцију директора Јавног комуналног предузећа „Београдски водовод и канализација”, док се за в. д. директора именује Радомир Вујадин. Иван Тејић је разрешен дужности директора Јавног комуналног предузећа „Београд-пут”, а именује се в. д. директора Вук Јанковић. Такође, дужности је разрешена досадашња директорка Јавног предузећа „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда” Душица Анђелковић, на чије место као в. д. директора долази Милан Вранић. Директор Јавног комуналног предузећа „Инфостан технологије” Горан Димитријевић поднео је оставку, а на његово место је као в. д. директора именован Александар Кемивеш. Досадашњи директор Јавног комуналног предузећа „ГСП Београд” Радиша Момчиловић је разрешен дужности, а као в. д. директора на ту функцију долази Зоран Шарац. Такође, директор Јавног предузећа „Градско стамбено” Петар Андријашевић је поднео оставку, а на његово место као в. д. директора стиже Александар Јакшић. Дужности је разрешена досадашња директорка Урбанистичког завода Београда Весна Тахов, на чије је место као в. д. директора постављен Никола Мијатовић. Оставку је поднео и Станко Кантар, досадашњи директор Јавног комуналног предузећа за изградњу и обављање превоза путника метроом и развој градске железнице у Београду, на чије место као в. д. директора долази Андреја Младеновић. Оставку на место директора Центра дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда поднела је Тања Сантрач, док се за в. д. директора именује Иван Јегоровић.

Одборници Скупштине града усвојили су оставке Марије Лековић и Александре Чамагић на функције чланица Градског већа и усвојили предлог градоначелника Александра Шапића те изабрали Јована Јокића и Светозара Андрића за нове чланове Градског већа. Марија Лековић преузима нову дужност као чланица Комисије за планове Града Београда.