среда, 21. септембар 2022.

Нови контејнери у општини Савски венац

ЈКП „Градска чистоћа” наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера новим, на територији београдских општина. Тако ће сутра на територији општине Савски венац бити замењена укупно 134 класична надземна контејнера са исто толико нових и функционалних контејнера, истог типа и запремине, саопштено је из ЈКП „Градска чистоћа”.

Нове судове за одлагање комуналног отпада ће добити суграђани у улицама: Облаковској, Добропољској, Јована Ристића, Булевару војводе Путника, Ситничкој, Булевару војводе Мишића, Топчидерској, Пионирској, Андре Николића, Аугуста Цесареца, Рајка Митића, Хумској, Горњачкој, Иличићевој, Прокопачкој, Рашкој, Вељка Лукића Курјака и Милана Тепића.

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно, јер они представљају једну од главних карика у одржавању хигијене града.

Из овог предузећа апелују на грађане да правилно одлажу отпад како би контејнери што дуже задржали изглед и функцију. Довољно је да у ове контејнере не одлаже шут, грађевински и кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар, што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до трајног уништења контејнера, наводи се у саопштењу.