среда, 28. септембар 2022.

Отворен 48. Међународни сајам пчеларства „Ташмајдан 2022”

Заменица градоначелника Весна Видовић отворила је данас 48. Међународни сајам пчеларства који се, под покровитељством Скупштине Града Београд, одржава у парку Ташмајдан.

Она је истакла значај манифестације која окупља више од 200 излагача из целе Србије и региона.

– Сајам пчеларства је највећа манифестација овог типа на отвореном. Манифестација подстиче пчеларе на међусобну сарадњу и размену. Посебно место у пратећем садржају сајма имају едукативни програми – предавања о иновацијама за пчеларе, али и за све грађане о значају пчелињих производа за здравље људи – истакла је Видовићева.

Она је свим учесницима пожела успешан сајам, а посетиоцима да уживају у дегустацији меда и других пчелињих производа.

Друштво пчелара Београда је организатор сајма који се, под покровитељством Града Београда, одржава првог викенда у октобру. Очекује се, према њиховој процени, око 100.000 посетилаца у наредних пет дана.

Догађају су присуствовали градски секретар за пољопривреду Саво Павичић, градски секретар за привреду Никола Кожовић, председник општине Палилула Мирослав Ивановић, председник Друштва пчелара Београда и директор сајма Слободан Чулић, председник Пчеларског савеза Мађарске Томаш Дожа и представници Удружења пчелара Суботице.

Претходно је свештенство Цркве Светог Марка освештало пчелиње производе на сајму.