среда, 28. септембар 2022.

Формиран Секретаријат за инспекцију, надзор и комуникацију

Одборници Скупштине Града Београда усвојили су Одлуку о изменама и допунама Одлуке о Градској управи којом је формиран Секретаријат за инспекцију, надзор и комуникацију.

Градски менаџер Мирослав Чучковић је подсетио да Београд има 17 општина и 300 квартова, те да су установљени сектори величине једног квадратног километра.

– На том простору постоје радници „Паркинг сервиса”, „Зеленила”, „Чистоће”, комунални милиционар и општински инспектор, и ти људи данас раде само оно што је њихова надлежност. Наш циљ је обједињавање свих тих служби са списком активности које морају да прате и да буду „грађани уместо грађана”, тако да наши суграђани не морају да се секирају да ли је семафор неисправан, постоји ли рупа на путу, неоднесена ђубријера и тако даље. То ће бити у њиховом делу посла и за нас је то најважније – истакао је градски менаџер.

Истовремено, усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о Комуналној милицији којом се прецизније одређује делокруг рада Комуналне милиције, ради ефикаснијег обављања послова и задатака.

Градски одборници усвојили су на данашњој седници и Одлуку о додели ваучера за куповину спортске опреме за децу до завршетка средњошколског образовања, као и за запослене и радно ангажоване у предшколским установама, основним и средњим школама на територији Београда.