среда, 26. октобар 2022.

Почеле пријаве за трећи Београдски полумаратон

Пријаве за јесењи, трећи по реду, Београдски полумаратон званично су почеле. Сви тркачи који желе да искористе прилику да финиширају тркачку сезону у великом стилу, позвани су да у недељу, 27. новембра, буду део сада већ традиционалне трке по централним улицама Београда, да боље упознају српску престоницу и покушају да оборе сопствене рекорде.

Како је саопштио „Београдски маратон”, у оквиру полумаратона организоване су две трке и то: Београдски полумаратон са стартом у центру града и трасом која преко Старог града води до Новог Београда и назад, и трка на 10 километара с трасом која покрива центар Београда.

Поред ове две такмичарске трке, полумаратон ће улепшати и употпунити „Сава осигурање породична трка”, с трасом дужине 2,5 километра, а намењена је свим људима добре воље који желе да својој деци стварају здраве навике од малих ногу.

Старт Београдског полумаратона и трке на 10 километара биће испред Цркве Светог Марка у 10 часова, а старт „Породичне трке” у 10.15 часова, са истог места.

Пријаве су могуће путем сајта „Београдског маратона”, на линку https://bgdmarathon.org/3-beogradski-polumaraton/, а висина котизације износи 2.390 динара (22 евра). Пријаве су отворене до 23. новембра.