четвртак, 10. новембар 2022.

Никодијевић угостио амбасадора Анголе

Председник Скупштине града Никола Никодијевић састао се данас у Старом двору са амбасадором Републике Анголе у Србији Алсином Изата да Консејкаом.

Повод за овај сусрет је обележавање значајној датума – 100 година од рођења др Агостина Нета, првог председника независне Анголе. У сусрет овом јубилеју, који је веома важан за историју Републике Анголе, а на иницијативу амбасаде ове пријатељске земље, Град Београд је донео одлуку о подизању споменика др Агостину Нету, лекару, песнику и првом председнику Народне Републике Анголе.

С обзиром да овај знаменити афрички државник има и улицу која носи његово име на територији градске општине Нови Београд, логично се наметнула идеја о локацији.

Након усвајања предложених одлука на седници Скупштине Града Београда, приступиће се подизању споменика у парку, на потезу Улице др Агостина Нета, од броја 22 до 44.

Комисија за споменике и називе тргова и улица усвојила је иницијативу са потребним сагласностима и своје мишљење упутила Скупштини Града Београда на усвајање.