четвртак, 10. новембар 2022.

Сто нових стабала за зеленији Београд

Заменица градоначелника Весна Видовић учествовала је данас, заједно са извршним директором компаније „ГТЦ” Зивом Гигијем и секретарком за заштиту животне средине Иваном Вилотијевић почетку садње сто стабала младог дрвећа на левој обали Саве, поред моста „Газела”. Догађају је присуствовала и извршна директорка Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” Наташа Шишаковић, као и радници овог градског предузећа.

Заменица градоначелника је истакла захвалност компанији „ГТЦ” и нагласила да брига о здравој животној средини има велику важност за град Београд. 

– Све што чини живот у Београду бољим, за нас је разлог да се окупимо. Када је реч о акцији као што је ова, данас желим да је истакнемо и учинимо видљивом, јер такве акције подижу свест код целокупног становништва и свих нас. У оквиру Стратегије о пошумљавању града Београда, наш план је да до 2030. године имамо пошумљеност града Београда преко 22 одсто, не рачунајући зелене јавне површине. Захваљујем компанији „ГТЦ” која овом акцијом показује како изгледа друштвена одговорност на делу и радујем се што учествујем у расту и развијању Београда, који ће бити, верујем, још напреднији, здравији и бољи кад ово дрвеће порасте – додала је Видовићева.

Извршни директор компаније „ГТЦ” Зив Гиги је истакао да ова компанија, која се бави изградњом савременог пословног простора, жели да обезбеди најбоље могуће услове за рад, засноване на принципима добробити и одрживости.

– Желимо да подсетимо нашу заједницу колико је важно водити рачуна о квалитету ваздуха који удишемо унапређењем природног окружења и мењањем свакодневних животних навика. Ако ми, као инвеститори, у градњи применимо најсавременије стандарде зелене градње и успемо да подстакнемо наше клијенте и закупце да учине то исто у својим просторима, само наше заједничке акције могу донети позитивну промену – рекао је Гиги.

Он је истовремено подсетио да 17. новембра ова компанија отвара свој најновији пословни објекат и приводи крају још једну значајну инвестицију у Београду – пројекат „ГТЦ X” који на тржиште доноси 17.000 квадрата пословног простора у Блоку 41 на Новом Београду у Булевару Милутина Миланковића.