уторак, 22. новембар 2022.

Додељени уговори за замену столарије избеглим и расељеним лицима

Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић потписала је данас уговоре са корисницима који су преко јавног конкурса остварили право на средства за куповину унутрашње и спољне столарије.

Конкурс, који се спроводи у сарадњи са Комесаријатом за избеглице Републике Србије, био је намењен избеглицама и интерно расељеним лицима, а укупно ће бити потписано 46 уговора. Право на средства остварило је 19 избегличких породица, као и шест породица интерно расељених лица које ће добити помоћ за куповину столарије за адаптацију сопственог објекта. Такође, 21 породица интерно расељених лица добиће помоћ за куповину столарије за откупљене сеоске куће. Укупно је обезбеђено 6.000.000 динара за ову намену.

– Овај вид помоћи од вишеструког је значаја за породице избеглица и интерно расељених лица док су у расељеништву. Програм реализујемо у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, а резултат досадашњег рада је кров над главом за око 5.000 лица. Настојаћемо да и у будућности будемо сервис грађана и да пружимо подршку свима којима је потребна – рекла је Александра Чамагић.

Избеглица из Осијека, Слађана Бранисављевић, рекла је да ће јој помоћ бити јако значајна како би завршила кућу у Сопоту. Породице Корлат и Шуша из Книна ће уз помоћ добијених средстава заменити столарију на својим кућама у Обреновцу.

Секретаријат за социјалну заштиту ће у наредном периоду расписати још један јавни позив за интерно расељена лица за куповину најмање пет сеоских кућа.