среда, 23. новембар 2022.

Нови радови у насељу Алтина

Приликом обиласка радова на свеобухватној реконструкцији Улице Павла Вујсића, председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић најавио је радове на изградњи канализационе деонице, у дужини од 2,5 километара, од Улице Љиљане Крстић до краја Угриновачког пута, уз укључење Улице драгачевских трубача, саопштавају из ове градске општине. 

Овај пројекат ће, између осталог, омогућити да се већи део насеља прикључи на секундарну канализацију. Пројекат је договорен са Јавним комуналним предузећем „Београдски водовод и канализација” и Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу. Очекивани почетак радова је у марту 2023. године. 

У оквиру треће фазе радова у Улици Павла Вујисића, после урађене кишне канализације и замењених инсталација приводе се крају радови на асфалтирању коловоза и проширењу тротоара у дужини од 900 метара. 

– Наш је циљ да ова улица у дужини од 2,1 километар буде комплетно уређена током наредне године, како би се створили нормални услови за живот, без плављења као до сада. Будући да кроз ову улицу пролази градски саобраћај, радови се изводе етапно. У току је асфалтирање од раскрснице са Улицом Константина Кавафија до Улице Љиљане Крстић. Тако ће се радити и даље, веома темељно, све до Добановачког пута – рекао је Гаврило Ковачевић, уз напомену да ће се обратити пажња и на побољшање градског превоза у Алтини увођењем зглобних аутобуса. 

У наредном периоду реализоваће се и неколико пројеката у Батајници, а један од највећих који је у припреми јесте изградња 21 километра водоводне мреже у насељу Шангај. Настављају се радови и на приступним саобраћајницама пружног прелаза у Батајници. Оно што је значајно за људе који живе са десне стране Батајнице, гледано од Улице мајора Зорана Радосављевића, а поготово за оне који живе у улицама Бранислава Баришића и Војводе Новака јесте то што ће добити 11 километара водоводне мреже. 

Током обиласка радова био је присутан и заменик председника Скупштине Градске општине Земун Сава Мишковић.