петак, 25. новембар 2022.

Шапић: Град Београд ће увек стати уз пензионере

Градоначелник Београда Александар Шапић посетио је данас Градску организацију пензионера где је са представницима свих 17 општина разговарао о набавци и подели пакета солидарне помоћи.

Шапић је овом приликом истакао да у време док је био председник општине Нови Београд није крио да се, како је рекао, најбоље осећао у друштву људи трећег доба, те да су они, без обзира на њихове године, емитовали позитивнију енергију и показивали већи ентузијазам од двадесетогодишњака. 

– Слична ствар је и са децом. За време мог мандата на Новом Београду, највише пројеката је урађено управо за ове две категорије становништва. Овакви састанци нису новост за мене и трудићу се да, кад год будем у прилици, имам комуникацију са пензионерима. Нисам човек који олако даје обећања, али уколико буде прилике, сигурно ћу се потрудити да обезбедим додатне погодности за пензионере – нагласио је први човек престонице.

Он је истакао да обећање има смисла само ако постоји објективна шанса да буде испуњено. 

– Давање неутемељених обећања и олако изговарање речи, које добро звуче у датом тренутку, суштински представљају непоштовање према људима којима се обраћате, али и према самом себи. Трудим се да по том питању будем обазрив, иако морам да признам да се и мени понекад омакне да кажем неке речи више него што је потребно, највише због жеље да нешто добро буде урађено. Примера ради, нисам много говорио о реконструкцији бројних улица у граду које треба да буду завршене до 15. децембра, јер желим да о томе говорим тек када посао буде завршен. Суштински, желим да вратим поверење у изговорену реч – нагласио је градоначелник.

Он је рекао да ће Град Београд увек стати уз пензионере, јер да није било њих, не бисмо данас имали ни овакву државу ни град. 

– Функција градоначелника ми омогућава да покушам да урадим што више, због чега вас позивам да упутите своје предлоге и сугестије. Све што будемо у могућности да имплементирамо, сигурно ћемо урадити. Ваша генерација је најрационалнија и од пензионера сам увек добијао најмање нереалних захтева. Разлог за то је сигурно велико животно искуство које имате и које вам не дозвољава да олако изговарате одређене речи. Свестан сам да када чујем неки захтев од пензионера, знам да је пре тога све то „три пута премерено” – рекао је Шапић.

Том приликом градоначелник је са председницом Градске организације пензионера Ружицом Белановић и председницима општинских организација разговарао о побољшању услова рада и унапређењу услуге својим члановима. 

Напомена: обраћање градоначелника можете преузети са линка

https://wetransfer.com/downloads/6b7e38d371b23968453ab2ce402a302520221125113629/c715402b041d8522a54048183763ad6820221125113629/bac3c2

Покривалице догађаја можете преузети са следећег линка:

https://we.tl/t-e89wnsDsBF