четвртак, 1. децембар 2022.

Позоришне представе овог викенда на Чукарици

Позоришна представа за одрасле под називом „Жртва” обрађује тему насиља над женама у породици и заснована је на истинитим исповестима жртава насиља. Представа ће бити одиграна у недељу, 4. децембра, с почетком у 19.30 у великој сали Културног центра „Чукарица”, најављено је из ове општине.

Представа је ауторски пројекат Фуада Табучића, који је режирао и написао текст, настала је под покровитељством ГО Чукарица и продукције Балканске позоришне трупе АРА.

У представи играју: Александра Манасијевић, Снежана Кнежевић, Тамара Кукић и Фуад Табучић.

Кроз шест прича које говоре о свему ономе кроз шта пролазе жртве насиља, аутори су се бавили проблемом насиља у породици, дајући наду да се у друштву може променити став, те да постоје начини да се насиље, ако не искорени, бар у знатној мери смањи.

Улаз је слободан.

Такође, глумци Позоришта „Пан театар” у суботу, 3. децембра, с почетком у 12 часова, на сцени Културног центра „Чукарица” одиграће представу за децу „Успавана лепотица”.

По тексту Жељка Хубача представу је режирао Зоран Миљковић. Играју: Петар Михаиловић, Александра Ђурић, Александра Аризановић и Енес Хамидовић / Петар Арсић.

У једном краљевству, после много година, родила се мала Ружица. Неизмерно весеље у краљевству покварила је вештица Грдана пророчанством да ће се Ружица убости на вретену када наврши шеснаест година.

Цена карте је 400 динара.