среда, 7. децембар 2022.

Бесплатни програми у области спорта за време зимског распуста

Секретаријат за спорт и омладину и у школској 2022/2023. години наставља бесплатне програме за време зимског школског распуста, који ће се реализовати од 3. до 22. јануара 2023. године, за ученике основних и средњих школа са подручја града Београда, саопштавају из овог секретаријата.
Сви заинтересовани београдски ученици узраста од 7 до 18 година моћи ће у зимским данима своје слободно време да проведу у спортским центрима, где им се пружа могућност да науче да пливају, а онима који су већ савладали те вештине да уживају у овом спорту. Такође, заинтересовани ученици моћи ће да учествују у зимским камповима са разноврсним спортско-рекреативним програмима и креативним радионицама.

Циљ бесплатних програма је да се свој деци, без обзира на материјални статус, омогући бављење спортом, стицање здравих животних навика и промена седелачког начина живота. Желимо да деца активно проводе слободно време у друштву вршњака и савладају нове вештине, наводе из Секретаријата за спорт и омладину.

Школарци могу да се пријаве на следеће програме:
– зимске кампове у којима ће се одржавати школе рукомета, одбојке, кошарке, фудбала, атлетике, стоног тениса, џуда, теквондоа, рвања, бокса, каратеа, кик-бокса, плеса, аикида, ритмичке и корективне гимнастике, стреличарства и фитнеса. Одржаваће се такође и остали разноврсни спортско-рекреативни и креативни програми које организују следећи центри: Градски центар за физичку културу д. о. о. Београд, Јавно предузеће Спортски центар „Олимп – Звездара”, Установа за вршење јавне службе у области физичке културе Спортски центар „Љубомир Ивановић Геџа”, Спортски центар „Вождовац” д. о. о. Београд, Спортско-рекреативни центар „Пионирски град” д. о. о. Београд, Јавно предузеће за обављање послова из области спорта и рекреације Сурчин, Јавно предузеће Спортско-културни центар „Обреновац”, Спортска организација Чукарица, установа „Вождовачки центар – Шумице”;
– школу пливања (обука непливача и усавршавање техника пливања) које организују спортски центри: Јавно предузеће Спортски центар „Нови Београд”, Привредно друштво „25. мај – Милан Гале Мушкатировић”, Привредно друштво „Мирко Сандић” д. о. о. Београд – Врачар, Спортски центар „Ташмајдан” д. о. о. Београд, Спортски центар „Вождовац” д. о. о. Београд, Градски центар за физичку културу д. о. о. Београд, Привредно друштво Спортски центар „Пинки – Земун” д. о. о. Београд, Јавно предузеће Спортски центар „Олимп – Звездара”, Јавно предузеће Спортско-културни центар „Обреновац” као и Установа за вршење јавне службе у области физичке културе Спортски центар „Љубомир Ивановић Геџа”;
– рекреативно клизање које организују спортски центри: Спортски центар „Ташмајдан” д. о. о. Београд (ледена дворана „Пионир” и стадион Ташмајдан), Јавно предузеће „Ада Циганлија”, као и Јавно предузеће Спортски центар „Олимп – Звездара”.

Такође, за децу са различитим облицима инвалидитета, Спортска академија „Свимбо” организује обуку пливања за децу на базену ОШ „Лаза Костић”, а Спортски савез особа са инвалидитетом Београда организоваће спортско-рекреативни камп за особе са инвалидитетом у току зимског распуста на теренима Спортског центра „Вождовац” д. о. о. Београд, Јавног предузећа Спортски центар „Нови Београд” и Јавног предузећа Спортски центар „Олимп – Звездара”.

Интересовање за све спортске програме је велико, па из тог разлога из овог секретаријата препоручују да се заинтересовани ученици пријаве организаторима програма пре почетка реализације, имајући у виду да је број места ограничен. Такође, ученици треба са собом да понесу спортску опрему при одласку на жељени програм.

Позивају се сви заинтересовани родитељи да своју децу пријаве директно спортским центрима који ће их евидентирати и распоредити у одговарајућу групу и добити термине када ће ученици долазити на понуђене програме.