уторак, 17. јануар 2023.

Реконструисан један од најстаријих вртића на Балкану

Заменица градоначелника Весна Видовић обишла је данас реконструисани вртић „Краљица Марија”, који је изграђен 1926. године и један је од најстаријих вртића на Балкану.

Весна Видовић је подсетила да је донатор за изградњу овог вртића била краљица Марија Карађорђевић, по којој је вртић и добио назив.

– Град Београд је издвојио средства за комплетну реконструкцију овог објекта. У току прошле године урађена је фасада, потпуно је саниран кров, замењени су дечји тоалети, унутрашњи радови су комплетно урађени, тако да деца данас имају комплетно уређен простор за боравак. На тај начин, не само да се брине о томе да деца бораве у безбедном и здравом простору него се и чува историја нашег града – поручила је Видовићева.

Према њеним речима, за ову годину је буџетом Града предвиђено додатних 200 милиона динара за текуће одржавање вртића на територији Београда.

– Поред тога, наставићемо са изградњом нових објеката и проширењем капацитета, како би сви београдски малишани нашли своје место у вртићу. Најважнији пројекти на којима сви посвећено радимо се управо односе на децу и драго ми је да малишани сада могу да уживају у још једном уређеном кутку, новом месту за дружење и игру – рекла је Весна Видовић.

Она је поручила да Град Београд, поред бриге о најмлађим суграђанима, такође брине о запосленима у предшколским установама.

– Град је, поред поклон-ваучера које су добили сви запослени у предшколским установама, основним и средњим школама, обезбедио и новогодишњу честитку за све запослене у предшколским установама у износу од 6.000 динара, а у наредном периоду очекује се и исплата солидарне помоћи – рекла је заменица градоначелника.

Душанка Јовичић, директорка вртића, изразила је задовољство што је овај вртић коначно после дугог низа година обновљен, а његови капацитети проширени. Она је уједно позвала децу Савског венца да се на следећем конкурсу упишу у овај вртић.

Заменик председника општине Савски венац Урош Трипковић је поручио да очекује да ће изведени радови знатно допринети бољем функционисању ове установе и да је најважније што ће још једна група најмлађих суграђана имати топло, безбедно, чисто и уредно окружење, какво и заслужују.

Догађају је присуствовао и градски секретар за образовање и дечију заштиту Ненад Радић.