понедељак, 6. фебруар 2023.

Представници Општине Земун посетили Дрвар

Делегација Општине Земун са председником Гаврилом Ковачевићем на челу боравила је током викенда у посети Општини Дрвар, саопштено је из Општине Земун.

На пријему код начелнице Општине Душице Рунић, којем су присуствовали и конзул Србије у Дрвару Југослав Ђорђевић и начелница Општине Источни Дрвар Милка Иванковић, која се налази у Републици Српској, разговарало се о сарадњи у области културе и спорта.

Ковачевић је посетио и Конзуларну канцеларију у Дрвару, која је административни центар за Србе у Ливањском кантону у Федерацији БиХ и симбол јаке везе са матицом. Такође, положени су венци на централно спомен-обележје погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Том приликом, Ковачевић је поручио да дијаспора увек може да рачуна на Србију и председника Александра Вучића.

– Земун је на располагању за сваку помоћ и овом посетом почињемо интензивну сарадњу између две локалне заједнице – истакао је Ковачевић, нагласивши да у Земуну живи много Дрварчана, што је гарант остваривања пројеката на обострану корист.

Посета делегације Земуна завршена је пријатељском утакмицом између ФК „Борац” и ФК „Земун”. Одлична атмосфера и подршка навијача, који су пратили своју екипу до Дрвара, завршена је победом Земуна 5:0.

Овај спортски догађај био је повод да се Општина Земун укључи у подршку подмлатку Клуба „Борац” из Источног Дрвара, који има традицију дугу један век, како би 50 младих играча имало боље услове за тренирање.

Домаћини су истакли да је посета делегације Општине Земун важна на пољу остваривања конкретних резултата и доказ да је Србија чврсто уз свој народ на западу Крајине.