четвртак, 23. фебруар 2023.

Отворен први дечји еко-парк на Савском венцу

Савски венац добио је први дечји еко-парк, изграђен на простору Топчидерског парка, саопштено је из ове општине.

Отварању парка присуствовао је председник општине Милош Видовић, који је изразио задовољство што је зелену оазу у Топчидеру сада употпунио простор за дечју забаву.

– Парк је изграђен од природних материјала и по еколошким стандардима. Захваљујем Министарству заштите животне средине зато што је помогло изградњу еко-парка, који ће пуно значити грађанима Савског венца. Овај иновативни еколошки пројекат учиниће да најмлађи посетиоци Топчидерског парка уживају у спортско-забавном кутку, који је опремљен безбедним рекреативним садржајем за малишане. У питању је просторна целина савршеног амбијента за све који желе да уживају у природи, зеленилу, чистом ваздуху, релаксацији и забави – рекао је Видовић.

Он је подсетио да је на територији Савског венца у протеклих седам година изграђено и обновљено близу 20 дечјих игралишта и спортских терена, што је потврда да су потребе најмлађих приоритет.

– Желимо да живот и одрастање деце учинимо што квалитетнијим и да им обезбедимо најбоље услове. У складу са тим усмерићемо улагања у уређење игралишта, зелених површина и парковских оаза, а у фокусу ће нам бити и пројекти усмерени на заштиту животне средине – додао је Видовић.

У оквиру пројекта обновљене су и приступне стазе овог дела Топчидерског парка, а приликом извођења радова посебно се водило рачуна о томе да се сачува и не оштети постојеће зеленило.