среда, 15. март 2023.

Настављају се радови на носачима стубова јавне расвете на Бранковом мосту

Радови на замени конзолних елемената челичних носача стубова јавне расвете на 14 стубних места на Бранковом мосту почели су данас, саопштило је Јавно предузеће „Путеви Београда”.

Како је прецизирано, планирано је да се радови обављају до 22. маја и након тога 24. и 25. маја, и то и викендом и ноћу, да би се што мање ометало нормално функционисање саобраћаја.

За потребе извођења радова повремено ће се постављати привремена саобраћајна сигнализација у крајњим левим тракама у оба смера. Важно је да ће за време тако постављене привремене саобраћајне сигнализације бити омогућено коришћење жутих трака за саобраћај свих моторних возила. 

Радови ће се изводити фазно. У наведеном периоду, део радова ће се изводити са помоћних скела испод мостовске конструкције, у циљу што мањег трајања заузећа коловозних трака на самом мосту. У времену када се технички не буду могли изводити радови, неће бити заузећа коловозних трака, већ ће се саобраћај на самом мосту несметано одвијати.

„Путеви Београда” подсећају и да су радови на санацији бетонских конструкција – носача стубова јавне расвете за девет стубних места окончани прошле године. После зимске паузе наставља се санација која је од пресудног значаја за безбедност на Бранковом мосту. Важно је напоменути и то да носачи стубова јавне расвете нису обнављани више од пола века.