четвртак, 16. март 2023.

Седма сезона Еко-квиза „Прљаво или чисто – није исто”

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа”, након паузе условљене пандемијом, са великим задовољством поново организује такмичење београдских основаца у знању о екологији, рециклажи и правилном одлагању отпада, Еко-квиз „Прљаво или чисто – није исто”, саопштило је ово комунално предузеће.

У петак, 17. марта, у просторијама ЈКП-а „Градска чистоћа” биће одржана полуфинална такмичења београдских основаца.

Иако у протекле две године због епидемиолошке ситуације није одржано ово значајно еколошко такмичење, предузеће га од 2014. године организује у континуитету уз подршку Скупштине Града Београда, и сада, седму сезону заредом, наставља ову успешну традицију надметања ученика виших разреда основних школа.

У протеклој години, Сектор за еколошку едукацију и информисање овог предузећа се на време припремио како би већ почетком 2023. године наставио да спроводи спортско-едукативно, наградно надметање школараца у знању о веома важним еколошким темама, како у београдским основним школама тако и у школама широм Србије.

Овим је значај такмичења подигнут на виши, државни ниво, на шта су запослени овог сектора посебно поносни.

Еко-квиз је пројекат едукативног карактера намењен ученицима од петог до осмог разреда основне школе, а циљ овог такмичења је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији.

У име сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. Такмиче се по четири школе, од којих две боље пролазе у наредни круг такмичења. Квиз је конципиран тако да се састоји из три дела: први део је еко-играоница, други квиз знања, а трећи део је еко-слагалица, а бодују се по тачно утврђеним пропозицијама.

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” наставиће да спроводи атрактивне едукативне кампање попут Еко-квиза, посебно за наше најмлађе суграђане и школарце, који су увек у фокусу Сектора за еколошку едукацију и информисање, имајући у виду да су значај заштите животне средине и екологије и даље теме о којима се највише говори, те на које је усмерена највећа пажња јавности, наводи се у саопштењу.