петак, 17. март 2023.

Општина Звездара засадила 60 садница јеле

Прва од три локације на којој је засађено 20 садница јеле јесте вртић „Змајчић”, Предшколске установе „Звездара”. Малишани су радницима Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” помогли у садњи четинара, који ће красити двориште ове установе, саопштено је из Општине Звездара.

Садњи су присуствовали председник градске општине Звездара Владан Јеремић са сарадницима и директорка Предшколске установе „Звездара” Милица Павловић.

Јеремић је рекао да ће Општина Звездара ове године организовати више акција садње различитог дрвећа на више локација ове општине.

– У Локалном акционом плану развоја заштите животне средине градске општине Звездара, а уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине и Министарства животне средине, поред заштите и уређења Степиног гаја и пошумљавања територија у јавној својини, ове године је планирано пошумљавање 1,6 хектара на територији општине Звездара. У 2021. и 2022. на Звездари су одржане две акције пошумљавања током којих је засађено око 800 садница различитог дрвећа – рекао је Јеремић.

По 20 садница засађено је и на зеленој површини испред Дома здравља „Миријево”, као и на простору теретане на отвореном „Миријево”, која се налази у непосредној близини Основне школе „Павле Савић”.

Градској општини Звездара у набавци садница помогле су друштвено одговорне компаније, док су логистичку помоћ у садњи и превозу пружили јавна комунална предузећа „Зеленило – Београд” и „Градска чистоћа”.