четвртак, 23. март 2023.

Нова стална манифестација „Арт зона Земун”

Препознајући важност неговања јединственог културног живота, Општина Земун подржала је предлог Друштва ликовних и примењених уметника Земуна те је у корпус сталних манифестација у области културе уврштен уметнички програм „Арт зона Земун”, саопштено је из ове општине.

Земун ће у годишњем календару поштоваоцима уметности, нарочито ликовне, пружити прилику да у култној галерији Стара капетанија од фебруара до децембра уживају у појединачним и групним изложбама афирмисаних младих уметника из Србије и региона.

„Арт зона Земун” даје нови квалитет галеријској сцени престонице, а простор Старе капетаније више је него атрактивно место за излагање на које је публика навикла, имајући прилику да се увек сусретне са инспиративним садржајем. Поклањајући посебну пажњу младим уметницима, Општина Земун и на овај начин, поред очувања културне баштине, отвара простор за настајање и презентовање нових уметничких садржаја.

Земун има Међународни фестивал монодраме и пантомиме, Међународни земунски салон карикатуре, као и манифестације „Лето на Гардошу”, „Лето на Кеју”, „Лето на Лиду”, „Теслин дан”, „Културно лето Батајнице”, „Културно лето Угриноваца”, „Трг отвореног срца” и „Земунске променаде”. „Арт зона Земун” је једанаеста по реду стална манифестација из области културе која ће свакако унапредити културни живот Земуна.