уторак, 28. март 2023.

Почели Дани васпитача под слоганом „Васпитачи Београду”

Заменица градоначелника Београда Весна Видовић присуствовала је данас у Дечјем културном центру свечаном отварању изложбе радова васпитача на конкурсу за најбоље дидактичко средство. Изложба је организована у оквиру обележавања Дана васпитача Београда који се одржавају од 27. марта до 13. априла под слоганом „Васпитачи Београду”.

Она је истакла да је данас још једна прилика да се сви присетимо колико је позив васпитача заиста важан за образовање наших најмлађих.

– То су људи који су пре свега високообразовани, креативни, који познају различите сфере друштва. Они овде данас представљају дидактичка средства која су сами осмислили и направили у својим установама, а која подстичу развој деце, њихову креативност, моторику и све друге вештине – нагласила је Видовићева.

Поновила је да васпитачи постављају основе нашег друштва, образујући младе генерације, а тиме свакако утичу на будућност нашег града и наше државе.

– Зато је изузетно важно да искористимо сваку прилику да их подржимо и да им захвалимо на преданости, те да подсетимо на њихову важност за развој здравих генерација – рекла је заменица градоначелника.

Чланица Управног одбора Удружења васпитача Београда Снежана Вукашиновић рекла је да ово удружење већ двадесет година, традиционално, обележава Дане васпитача.

– Васпитачи су аутори дидактичких средстава које пријављују на конкурс, након тога излажу радове који се жирирају у три категорије. Бира се најбоља играчка, најбоља игра и најбоља збирка. Ово је прилика да видимо колико су васпитачи креативни и колико својим радом могу да допринесу развоју маште и креативности код деце – навела је Снежана Вукашиновић.

Завршна свечаност обележавања Дана васпитача одржаће се 13. априла у Београдском драмском позоришту.