понедељак, 10. април 2023.

Седница Скупштине града у четвртак, 13. априла

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за четвртак, 13. април, у 10 часова, девету седницу Скупштине града. Седница ће се одржати у Великој сали Народне скупштине Републике Србије, улаз из Улице краља Милана 14.

На дневном реду наћи ће се Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији града Београда. Одборници ће се изјашњавати и о Предлогу плана генералне регулације за подручје градске општине Палилула ван обухвата Генералног урбанистичког плана Београда, затим о Предлогу измена и допуна Плана детаљне регулације ширег подручја уз Улицу војводе Степе, те о Предлогу плана детаљне регулације за изградњу топловода ради повезивања дистрибутивних топловодних подручја ТО „Церак” и ТО „Миљаковац”. Предложено је и неколико тачака којима се додељују нови називи улица у Старом граду и на Звездари.

Предложено је да део Далматинске улице, од Таковске до Џорџа Вашингтона, промени назив у Улицу Владете Јеротића, као и да се Госпићкој улици промени назив у Улицу Ивана Стојановића, једног од најпознатијих дубровачких Срба.

На дневном реду је и Информација о потреби оснивања друштва са ограниченом одговорношћу за управљање интермодалним терминалом и логистичким центром у Београду „Логистички центри Србије”.

Одборници ће расправљати о измени и допуни одлука о промени оснивачког акта ЈВП-а „Београдводе” и ЈКП-а „Зеленило – Београд”, Извештају о степену реализације програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2022. годину, те о Извештају о раду Градског правобранилаштва Града Београда за 2022. годину.

На дневном реду седнице наћи ће се и Извештај о раду омбудсмана Града Београда, као и Извештај о раду Савета за здравље Града Београда за претходну годину.