четвртак, 25. мај 2023.

Београд све траженија пословна дестинација

Велики број одржаних састанака са пословним посетиоцима највеће конгресне берзе у Европи потврђује чињеницу да Београд постаје све траженија дестинација за пословни туризам, саопштено је из Туристичке организације Београда.

IMEX је највећа и најзначајнија конгресна берза у Европи која је ове године од 23. до 25. маја окупила хиљаде пословних посетилаца из целог света, где се поред индивидуалних састанака одржавају и групне презентације дестинација.

Током три дана сајма, Конгресни биро Београда, који послује у оквиру Туристичке организације Београда, на унапред заказаним састанцима потенцијалним купцима представио је могућности и капацитете за организацију пословних догађаја свих врста у нашој престоници.

– Центар „Сава” али и Београд представљају значајан део европске и светске историје када су у питању важни, историјски скупови, било да се ради о политичким, пословним или културним догађајима. Уз постојећу инфраструктуру и капацитете хотела за одржавање пословних скупова у Београду, отварањем Конгресног центра „Сава”, најављеним за крај ове године, Београд ће постати централна пословна дестинација у овом делу Европе – рекао је директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Према ранг-листи Међународне конгресне асоцијације ICCA, Србија се налази међу првих 50 конгресних дестинација на свету, о чему сведочи и велико интересовање асоцијација и агенција специјализованих за MICE индустрију за нашу земљу.

Учешће на „IMEX 2023” организовано је под окриљем Конгресног бироа Србије, на којем поред Конгресног бироа Београда учествују и Конгресни центар „Сава”, хотели „Crowne Plaza”, „Hilton”, „Hyatt Regency”, „Moxy Belgrade”, „Viceroy Kopaonik”, „Gorski hotel & Spa”, „Movenpick Resort & Spa”, агенције „Balkan Holidays”, „Customize”, „DMC Vekol”, „iSerbia Travel & Events”, као и Туристичка организација Ниша.