петак, 26. мај 2023.

Омладинско позориште „Дадов” уступило своје просторије за потребе пружања психосоцијалне подршке заједници

Радна група за подршку менталном здрављу и сигурности младих Владе Србије свакодневно спроводи активности психосоцијалне подршке деци, родитељима и наставницима у основним и средњим школама на територији града Београда, у оквиру Пројекта кризне психосоцијалне подршке заједници, чији је носилац Институт за ментално здравље. Радна група је идентификовала потребе за пружањем психосоцијалне подршке заједници и током летњег распуста, у адекватном простору, а ван просторија школа.

Недавно реновиране просторије Омладинског позоришта „Дадов” адекватне за ову врсту активности, јер је зграда опремљена, има интернет, а балетска и помоћна сала су адекватне за активности које експертски тим планира да спроведе. Радна група захвалила је в. д. директора Омладинског позоришта „Дадов” Владимиру Мијовићу на спремности да се простор ове веома значајне културне установе уступи и бесплатно користи до првог септембра за потребе пружања психосоцијалне подршке у заједници.

У циљу безбедности будућих активности, помагачи који ће пружати психосоцијалну и саветодавну подршку у индивидуалном, породичном и групном раду са децом, родитељима и наставницима, унапред ће управи „Дадова” достављати распоред рада помагача и њихове податке. За ђаке је предвиђено да имају код себе ђачку књижицу, а одрасли личну карту, наводи се у допису радне групе достављеном „Дадову”, уз напомену да је приступ медија забрањен, као и снимање.