петак, 2. јун 2023.

Концерт камерног ансамбла „Либеркватро танго ансамбл”

У оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда, у среду, 7. јуна, у 20 часова одржаће се концерт камерног ансамбла „Либеркватро танго ансамбл”, саопштено је из Историјског музеја Србије.

Камерни ансамбл „Либеркватро танго ансамбл” чине пијанисткиња Ксенија Ристић, виолинисткиња Миљана Поповић Матерни, бандонеониста Бранко Џиновић и контрабасиста Бобан Стошић. На програму ће бити композиције Едуарда Ровира, Хуана Диаза Филиберта, Мариана Мореса, Астора Пјацоле и Хулиана Пералта. Осим тога, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Из ове културне установе су саопштили да ће сви који нису у могућности да присуствују концерту или да благовремено резервишу место, моћи да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије у четвртак, 8. јуна. Такође, на истом каналу се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.

Сви заинтересовани грађани, који желе да присуствују концерту, због ограниченог броја места могу да резервишу место на број телефона 064/8581-296 сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова, а цена карте износи 250 динара.