четвртак, 8. јун 2023.

Измена режима рада линија јавног превоза током радова у Улици Мис Ирбијевoj

Због извођења радова на топловодној мрежи у улицама Др Велизара Косановића, Мис Ирбијевoj и Ковачевoj на Вождовцу доћи ће до измена у раду линија јавног превоза, саопштили су данас из Секретаријата за јавни превоз. 

Радови ће се изводити по фазама који подразумевају затварање десне коловозне траке Мис Ирбијеве, у зони раскрснице са Улицом Др Велизара Косановића, због чега ће Мис Ирбијева бити једносмерна од раскрснице са Др Велизара Косановића ка Улици Војислава Илића од 9. до 13. јуна. 

Током наведених радова, возила са линије 20 ће у оба смера саобраћати улицама: Војислава Илића, Устаничком и даље редовном трасом. Возила са линије 21А ће у смеру ка Учитељском насељу саобраћати улицама Војислава Илића, Устаничком, Мирка Сандића, Вирпазарском, Пљеваљском, Др Велизара Косановића до окретнице „Учитељско насеље”, док ће у смеру ка Тргу Славија саобраћати редовном трасом.

Возила јавног линијског превоза ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта, наводи се у саопштењу. 

Следећа фаза радова подразумева заузеће дела десне саобраћајне траке Улице Мис Ирбијеве, у зони раскрснице са Улицом Др Велизара Косановића гледано у смеру ка Улици Војислава Илића, од 14. до 18. јуна. Возила са линије 21А ће у смеру ка Тргу Славија бити преусмерена у саобраћајну траку, која се у редовном режиму користи за скретање улево из смера Учитељског насеља, што је регулисано привременим саобраћајним знаковима. 

Током ове фазе радова привремено се измешта стајалиште „Др Велизара Косановића” за смер ка Тргу Славија на око 30 метара после редовне позиције, код првог наредног ЕД стуба.

Последња фаза радова подразумева заузеће дела десне саобраћајне траке Улице Мис Ирбијеве, у зони раскрснице са Улицом др Велизара Косановића гледано у смеру ка Улици Војислава Илића, од 19. до 25. јуна. Возила са линије 21А ће у смеру ка Тргу Славија бити преусмерена у саобраћајну траку, која се у редовном режиму користи за скретање улево из смера Учитељског насеља, што је регулисано привременим саобраћајним знаковима. 

Стајалиште „Др Велизара Косановића” се у овој фази враћа на своју редовну позицију, наводи се у саопштењу.