петак, 16. јун 2023.

Седница Скупштине града заказана за уторак, 20. јун

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за уторак, 20. јун, у 10 часова, десету седницу Скупштине града. Седница ће се одржати у Великој сали Народне скупштине Републике Србије, улаз из Улице краља Милана 14.

На дневном реду наћи ће се Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Београда за 2022. годину, Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2023. години, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету Града Београда за 2023. годину.

Пред одборницима ће бити и Предлог одлуке о додели уџбеника и уџбеничких комплета за ученике јавних основних и средњих школа на територији града Београда за школску 2023/2024. годину, Предлог одлуке о правима детета у области финансијске подршке породици са децом на територији града Београда, те Предлог одлуке о праву на накнаду трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града Београда.

На дневном реду градског парламента наћи ће се и Предлог решења о давању сагласности на програм пословања за 2023. годину јавних комуналних предузећа, Информација о потреби задуживања ЈКП-а „Београдски водовод и канализација” узимањем кредита код ЕБРД ради реализације инвестиција везаних за реконструкцију погона за прераду воде „Језеро” и изградњу три нова објекта за прераду отпадне и технолошке воде из производних погона „Макиш” и прераду муља.

Одборници ће разматрати и предлоге измена и допуна планова детаљне регулације и предлоге одлука о изради планова детаљне регулације од значаја за развој града.

На дневном реду су и Предлог одлуке о означавању улица и тргова на територији града Београда, Предлог одлуке о подизању споменика Томи Здравковићу, Предлог друге измене и допуне Програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2023. годину, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга, Годишњи извештај за 2022. годину о спроведеним активностима из Акционог плана управљања отпадом од грађења и рушења у граду Београду за 2022–2030. годину, као и Предлог одлуке о успостављању сарадње између Града Београда и Града Дубаија.

Пред одборницима су и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији града Београда, Предлог одлуке о усвајању предлога пројекта јaвно-приватног партнерства за обављање комуналне делатности приградског и локалног превоза путника на територији града, као и Предлог одлуке о измени Одлуке о оснивању јавног комуналног предузећа за изградњу и обављање превоза путника метроом и развој градске железнице у Београду.