петак, 7. јул 2023.

Осамнаести карневал бродова на Сави

Туристичка организација Београда најавила је „Београдски карневал бродова”, који ће се одржати сутра на Сава променади. Познати музички састав „Тап 011” и „принцеза српске трубе” Данијела Веселиновић биће међу учесницима карневала, који ове године има своје 18. издање.

Дефиле Полицијског оркестра и мажореткиња из Беле Цркве ће свечано означити почетак програма на обали, где учествују бројни извођачи, забављачи и аниматори, који ће заједно са Дечјим хором „Чаролија” увесељавати најмлађе посетиоце. Централни део манифестације, поворка декорисаних пловила, почеће од 19 часова. Очекује се до сада највећи број учесника програма на води, пловила ће се кретати на делу реке Саве од Трамвајског моста до Газеле и учествоваће у избору за најлепше декорисан брод. Победнике очекују вредне награде.

У вечерњим часовима, програм на Сава променади се наставља наступом Данијеле Веселиновић, а од 21 час публику очекује велики концерт групе „Тап 011”.

На „Карневалском еко-базару”, који је постао неизоставни део ове манифестације, посетиоци ће моћи да купе домаће органске производе, здраву храну, као и уметнине, дизајнирани накит, сувенире и различите уникатне производе домаће израде. Део поставке овог базара је „Мастер Крафт” са бројним излагачима, као и „Мини-укус Фест”, који окупља произвођаче домаћих производа.

Београдски карневал бродова организује Туристичка организација Београда уз подршку Скупштине Града Београда и у сарадњи са „Београдом на води”, шопинг парком AВА, компанијама „Књаз Милош”, „Нескафе”, „Сомболед” и другим пријатељима манифестације.