четвртак, 27. јул 2023.

Почела изградња дечјег игралишта у Улици Флоре Сендс

Градска општина Савски венац, на иницијативу родитеља, почела је изградњу новог дечјег игралишта и фитнес терена на отвореном у Улици Флоре Сендс, саопштили су из ове градске општине.

Председник општине Милош Видовић обишао је почетак радова и изразио задовољство што ће становници овог дела Савског венца имати још једну нову просторну целину за забаву и спортске активности.

Говорећи о започетом пројекту, Видовић је истакао да ће ова запуштена јавна површина постати права зелена оаза која ће у свом саставу имати дечје игралиште са клацкалицама, љуљашкама, тобоганом, вртешком и њихалицама, док ће се на фитнес терену налазити справе за вежбање. На овом простору родитељи ће моћи своје време да намене спорту док њихови малишани уживају у забавном кутку опремљеном савременим и безбедним реквизитима. 

Захваљујући доброј сарадњи општинског руководства и грађана, на територији Савског венца је у протеклих седам година изграђено и обновљено више од 20 дечјих игралишта и спортских терена, чиме се потврђује да су потребе најмлађих приоритет у раду Општине Савки венац.

– Желимо да живот и одрастање наше деце учинимо што квалитетнијим и да им обезбедимо најбоље услове школовања. У складу с тим, усмерићемо наша улагања у уређење игралишта, зелених површина и парковских оаза, а у фокусу ће нам бити и пројекти усмерени ка заштити животне средине, јер наши најмлађи то заслужују – поручио је Милош Видовић.

У оквиру пројекта биће изграђене приступне стазе овог спортско-забавног комплекса, постављене клупе, ђубријере, заштитна ограда, осветљење, а у плану је и садња нових стабала дрвећа, наводи се у саопштењу.