понедељак, 28. август 2023.

Отворен нови објекат ученичког дома Пољопривредне школе ПК „Београд”

Нови објекат ученичког дома у оквиру комплекса Пољопривредне школе ПК „Београд” данас је свечано отворен. Школа има дугу, богату, образовну и културну традицију. Основана је 1965. године, а до 1978. била је саставни део комбината, те потом прелази у систем образовања и надлежност Министарства просвете.

Догађају су присуствовали министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, градски секретар и подсекретар за образовање и дечју заштиту Ненад Радић и Игор Раичевић.

Министарка је захвалила Влади Србије, Развојној банци Савета Европе и навела да је то заједништво обезбедило средства како би 120 ученика од почетка ове школске године користило ученички дом. Вредност инвестиције је 3,1 милион евра. Она је навела да је око 350.000 евра уложено у опрему и намештај унутар простора који је данас отворен, те да је Град Београд донирао 160.000 евра. 

– Ученици неће стицати само знање и образовање који су предвиђени програмом, већ ће неговати међусобне односе, радити на поштовању људских вредности, неговаће поштовање једних према другима, као и у односу на наставнике и учиће како се најбоље спаја теоријско и практично знање – истакла је министарка.

Директорка Пољопривредне школе Драгана Беновић је рекла да данас започиње ново поглавље у развоју ове установе.

– Привилеговани смо јер смо ми генерација која је остварила снове, остварили смо сан да школа и дом буду суштински и просторно заједно. То је велика снага и огроман замајац за нови развој – истакла је Драгана Беновић.

Школа са домом ученика има повољне локацијске услове који је дефинишу као урбану образовну установу са капацитетима за квалитетно стручно образовање. Дом ученика доступан је ђацима из целе Србије, што јој даје посебан значај у националном образовном систему.

Инвестиција  је реализована у оквиру пројекта „Образовање за социјалну инклузију” Министарства просвете.