петак, 1. септембар 2023.

Свечано отворена надограђена и реновирана школа „Светислав Голубовић Митраљета”

Александар Шапић обишао је данас, у друштву председника Србије Александра Вучића, а поводом почетка нове школске године, надограђену и реновирану зграду ОШ „Светислав Голубовић Митраљета” у Земуну, у чију обнову је уложено 340.746.000 динара. 

После свечане приредбе, они су обишли библиотеку и одељења првих разреда, где је председник Вучић поразговарао са ђацима и пожелео им успешан почетак школовања, уз савет да уче и буду вредни.

Градоначелник Шапић је изразио задовољство што је данас као градоначелник отворио ову школу у којој је било пуно проблема у последњих неколоко година. 

– Начин на који је ова школа реновирана и дограђена, као и како је опремљена сада, може да служи за пример како треба једна модерна школа да изгледа. Ђаци ове школе имају услове боље него у већини школа у Београду. Ова школа, као и Девета београдска гимназија, треба да нам буду пример како да радимо и како треба школе да изгледају – рекао је Шапић и захвалио свима који су уложили додатан напор и дали свој допринос да школа данас, 1. септембра, буде спремна да прими све ђаке – рекао је градоначелник.

Он је пожелео деци, нарочито првацима, срећан полазак у школу, те додао да ће тек када порасту схватити колико су им ово били најлепши дани у животу. 

Директор школе Игор Војновић захвалио је градоначелнику Шапићу и Граду Београду на свему што су учинили за ову школу. Он је истакао да је Секретаријат за инвестиције финансирао радове на школи, Секретаријат за образовање је опремио школу комплетно новим намештајем и свим другим средствима потребним за неометан боравак деце у школи, а Општина Земун је финансирала радове на школским теренима.

Реконструкцијом и доградњом школе обухваћена је санација темеља постојећег објекта, надзидана је још једна етажа, дограђен део објекта, постављен нови кров фискултурне сале и улаз, замењена комплетна фасадна и унутрашња столарија, урађена нова фасада и уграђен лифт. Постављене су и нове инсталације водовода и канализације, а инсталиране су и електроенергетске, телекомуникационе и сигналне инсталације. Обновљене су постојеће саобраћајнице и паркинг и уређено је школско двориште. Током обнове објекта школе замењен је постојећи енергент – лож-уље природним гасом. Постављена је нова јавна расвета на простору целог школског дворишта и спортских терена.

У обиласку школе су били и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, секретар за инвестиције Лука Петровић, секретар за образовање и дечју заштиту Ненад Радић и председник општине Земун Гаврило Ковачевић.

Напомена: Видео-материјал може се преузети са линкова

изјава 

https://wetransfer.com/downloads/710cb4864bcccf8f65c22ca8feb861b620230901082117/87fda72a35b8cfcf4c990a2692992b4520230901082117/1f1927

покривалица

https://we.tl/t-8qP2CA9AJV