петак, 8. септембар 2023.

Промоција клубова на Сајму спорта општине Земун

У организацији Спортског савеза Београда, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину, у суботу и недељу, 9. и 10. септембра, одржаће се Сајам спорта општине Земун.

Свечано отварање Сајма спорта у Земуну је у суботу, у 11 часова, на Богојављенском платоу. Програм се наставља у недељу, 10. септембра, у дворишту Основне школе „Бранко Радичевић” у Батајници.

Посетиоци сајма, пре свега деца школског узраста, путем промоције рада спортских клубова, као и демонстрације и показних вежби, моћи ће да се информишу и одлуче за спорт који ће тренирати.

У сарадњи са Олимпијским комитетом Србије посебан сегмент овог сајма биће и програм „Буди олимпијац” где ће учесници кроз такмичарски програм моћи да се упознају са олимпијским вредностима, идејом олимпизма, али и знаменитостима Београда.

Ова манифестација има за циљ укључивање што већег броја деце у систем спорта, јачање тимског духа, као и стимулисање школске омладине на редовно упражњавање физичке активности.

Сајам спорта у Земуну (и Батајници) биће први у низу општинских спортских сајмова који ће се планираном динамиком до краја године реализовати на територији свих 17 београдских општина, наводи се у саопштењу Секретаријата за спорт и омладину.