понедељак, 11. септембар 2023.

Трибине за прикључење нелегално изграђених објеката на комуналну инфраструктуру

У земунским насељима организовано је низ трибина како би се грађанима пружиле неопходне информације приликом поједностављеног пријављивања за прикључење нелегално изграђених објеката на комуналну инфраструктуру јер су рокови за подношење захтева кратки, од 15. септембра до 15. октобра, саопштено је из Општине Земун.

Прве три трибине одржане су 8. и 9. септембра у Грмовцу, Батајници и Бусијама, а до среде ће бити одржане у Земун Пољу, Угриновцима, Алтини и центру Земуна. Циљ трибина је свеобухватно информисање грађана о административним процедурама, потребним документима и начину пријаве. Грађанима који су присуствовали трибинама у великом броју подељени су неопходни обрасци за пријаву, који се могу преузети и на сајту Градске општине Земун.

– Имате могућност да преко Општине добијете одобрење за увођење комуналних прикључка. После тога следи друга фаза, комуникација са јавним комуналним предузећима и реализација прикључивања од стране „Електродистрибуције”, „Београдског водовода и канализације” и „Србијагаса”. Процедура је врло једноставна и била би штета да не поднесете захтев. Наша жеља је да сви што једноставније добију легалне комуналне прикључке. Успоставили смо сарадњу са нотарским канцеларијама у циљу што лакше овере докумената и упутили геометре са територије градске општине Земуну о предстојећим активностима како би били максимално доступни грађанима да у кратком року реше питање геодетских снимака. Зато вас молим да ову поруку пренесете својим рођацима и комшијама како би сви искористили ову могућност – рекао је председник општине Гаврило Ковачевић.

Иако је рок за утврђивање испуњености услова 15 дана, председник градске општине Земун каже да ће се Општина потрудити да у свега неколико дана након пријаве буду издата обавештења о испуњености услова за привремени прикључак, а иста прослеђена комуналним предузећима на даље поступање. Грађани ће о наведеном бити адекватно обавештени.

Захтеве за прикључење грађани ће од 15. септембра моћи да поднесу на седам различитих локација (Земун – центар, Нова Галеника, Земун Поље, Угриновци, Алтина, Грмовци и Бусије).