понедељак, 11. септембар 2023.

„Дан отворених врата” у „Градској чистоћи”

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” је протеклог викенда у обезбеђеном кругу дирекције предузећа, на адреси Мије Ковачевића 4, традиционално отворило капије за заинтересоване малишане и њихове родитеље, старатеље, баке, деке, васпитаче и наставнике.

Како је саопштено из овог предузећа, на овогодишњој манифестацији био је присутан рекордан број најмлађих суграђана који су имали прилику да уживају у едукативној радионици и сада већ чувеној представи „Рециклосауруси”. Малишани су такође имали прилику да се друже са запосленима који брину о чистоћи града и да учествују у вожњи омиљених возила којима предузеће одржава хигијену престоничких улица.

Малишани су имали прилику да учествују и у интерактивној еколошкој радионици где су могли да чују шта су то рециклабили, које врсте рециклабила постоје, како се сортира рецклабилни отпад, зашто је рециклажа важна и чему нам служи. На овај начин најмлађи суграђани су добили прилику да своја новостечена знања о важности рециклаже, екологије и значају животне средине додатно унапреде, како би у будућности могли да их примене заједно са својим родитељима.

Са посебним одушевљењем уживали су у вожњи смећараца, камиона, цистерни, електротротинета, електрочистилица, као и у омиљеној амфибији, возилу којим се са река и земље сузбијају комарци.

Након што су у радионицама показали завидно знање и такмичарски дух, сви београдски малишани су добили наградна изненађења, здраву ужину и освежење.

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” и у будућности ће наставити да организује једну од омиљених манифестација београдских школараца и предшколараца јер је то управо један од најефикаснијих начина подизања свести о значају очувања животне средине, усмерен на најмлађе, будући да су управо они највећи потенцијал промене друштва када је реч о еколошкој освешћености, наводи се у саопштењу.