петак, 15. септембар 2023.

Манифестација „Дан традиције” отворена на Тргу републике

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, заменица градоначелника Весна Видовић отворила је данас на Тргу републике манифестацију „Дан традиције”, посвећену најмлађој популацији.

Великом броју присутних малишана из београдских вртића и основних школа, заменица градоначелника честитала је национални празник.

Она је подсетила да се „Дан традиције” већ трећи пут одржава у главном граду и истакла да Град Београд увек подржава овакве и сличне манифестације.

– Деца треба да уче нашу историју, културу и традицију. Такође, да поштују своју заставу и химну, да воле своју земљу и буду поносни што су рођени у Србији – указала је Видовићева.

Истакла је да ако децу научимо да воле своју земљу, већ смо довољно урадили за нашу будућност.

– Честитам свима овај велики национални празник и захваљујем Дечјем културном центру Београда и Предшколској установи „Дечји дани”, која сваке године подржава ову манифестацију, као и другима који су учествовали у њеној организацији – навела је Видовићева.

Позвала је Београђане и госте српске престонице да данас посете Трг републике где ће се, према њеним речима, одржати богат музички програм, док ће малишани моћи да учествују у интерактивним радионицама.

Претходно су учесници манифестације, на одушевљење пролазника, продефиловали у народним ношњама и са српским заставама кроз Кнез Михаилову улицу.

Манифестацију организују Дечји култури центар Београда и Удружење кореографа народних игара Србије, а уз подршку Градске управе Града Београда, Министарства културе Републике Србије, општина Стари град и Нови Београд, те Туристичке организације Србије и Туристичке организације Београда.