петак, 15. септембар 2023.

Виши ниво здравствених услуга у Дому здравља „Савски венац” након реновирања

Реконструкција неколико одељења у оквиру Дома здравља „Савски венац” је завршена, а тим поводом ову здравствену установу обишли су председник општине Савски венац Милош Видовић, директор Дома здравља Зоран Бекић и вршилац дужности секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе Станија Вишекруна.

Председник општине Милош Видовић рекао је након обиласка да ова здравствена установа сада изгледа много боље, а ниво здравствене заштите коју пружа грађанима је управо онакав какав и заслужују.

– Процес реконструкције Дома здравља за општину и грађане Савског венца значи виши ниво здравствене заштите и услуга, знатно боље услове за рад здравствених радника, а оно што је најбитније јесте задовољство корисника. Овим пројектом се наставља континуирано улагање у здравствене установе које спроводи Влада Србије. Задовољни смо што овде има довољно стручног кадра и њима морамо омогућити услове за рад. Убудуће ћемо давати свој максимум на унапређењу како здравственог тако и осталих услова живота и рада на територији општине – поручио је Видовић и подсетио да руководство Општине води одговорну здравствену политику, што потврђује чињеница да већ осам година у сарадњи са здравственим установама са територије Савског венца организује бесплатне превентивне прегледе за грађане.

Према речима Зорана Бекића, захваљујући Министарству за локалну самоуправу, Општини Савски венац, „Поштама Србије” и великом броју донатора у протеклом периоду уложено је у реновирање више од 2.000 квадрата, преуређено је одељење педијатрије, део специјалистичких служби, сала за физикалну медицину, лабораторија и рендген.

– Обновили смо медицинску опрему, обнављамо и медицински кадар, што је допринело квалитетнијем и бржем раду. Наш дом здравља сада има дупло већи број картона у односу на број становника Савског венца, што указује на квалитет нашег рада – изјавио је Бекић и најавио да је у плану да до средине наредне године буде завршена реконструкција целе централне зграде, а затим и реконструкција осталих здравствених станица.