субота, 16. септембар 2023.

Отворен 32. Дечји сајам

Заменица градоначелника Весна Видовић отворила је 32. Дечји сајам, који се данас и сутра одржава у Савском парку у насељу Београд на води.
 
Она је истакла да Град Београд посебну пажњу посвећује најмлађима. 

– Београд је град који брине о најмлађима. Желимо да у њему сва деца имају безбрижно и срећно детињство – истакла је заменица градоначелника.

Град Београд је од овог 1. септембра обезбедио бесплатне уџбенике за све основце и средњошколце. Такође, од овог септембра и вртићи у Београду су бесплатни, док нас у наредном периоду очекују и бесплатни часови енглеског језика за све предшколце, најавила је Видовићева.

– Прошле године смо започели доделу ваучера за куповину спортске опреме у износу од 6.000 динара. Ове године настављамо са истом праксом, наиме, Скупштина града је донела одлуку да сва деца до 19 година добију ваучере од Града Београда, с тим да ћемо их ове године, поред спортске опреме, наменити и за куповину средстава за игру и едукацију. Исте ваучере ће добити и сви запослени у предшколским и школским установама – навела је Видовићева.

Она је подсетила да је одлуком Владе Републике Србије и Града Београда дошло до знатног повећања плата запослених у просвети.

– То ће додатно допринети и квалитету рада са нашим најмлађима, али и да просветним радницима вратимо углед и поштовање које заслужују – указала је Видовићева, која је захвалила организаторима на доброј сарадњи и позвала Београђане и госте престонице да у данима викенда посете сајам.