понедељак, 18. септембар 2023.

Отворени 12. „Дани сениора на Звездари“

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је, у Библиотеци „Бранко Миљковић” свечано отворио 12. „Дане сениора на Звездари”. Ова манифестација трајаће до суботе, 23. Септембра, а одржава се под покровитељством општине Звездара. Пријатељи манифестације су Библиотека „Вук Караџић“ и УК „Театар Вук”, саопштено је из општине Звездара. 

Владан Јеремић је истакао да су „Дани сениора” традиција која се на Звездари реализује 12 година поводом првог октобра, Међународног дана старијих.

– Низом догађаја и активности афирмишемо позитивну слику о старењу, старости и старијим људима, негујемо културу старења, међугенерацијске размене, као социјалне и културне вредности суграђана свих генерација у заједници. Општина Звездара финансира бројне програме намењене најстаријим суграђанима, а мото овогодишње манифестације „Живот је леп“ на најбољи начин промовише животну филозофију у којој  су оптимизам и позитиван поглед на свет и свакодневицу важни у животима сваког од нас, без обзира колико имамо година, али за сениоре посебно – рекао је Јеремић и том приликом захвалио се сениорима на свему што су током свог радног века урадили за Општину и Град,

Свечаност отварања је била прилика да на „Данима сениора” широј јавности буде представљена песникиња Љиљана Николић која је емотивно говорила о своје две песме „Хлеб” и „Моја улица”, а након свечаног отварања, манифестација је настављена мултимедијалном изложбом „Лековитост и лепота биља” ауторке Славице Ступарушић.

У културно-уметничком делу програма наступили су ученици ОМШ „Владимир Ђорђевиђ” са својим наставницима, а догађају су, поред суграђана свих генерација, присуствовали ученици Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре који су са својим професоркама посетили изложбу и учествовали на интерактивној радионици под истим називом, својеврсном шетњом кроз виртуелну ботаничку башту.

У уторак, 19. септембра, „Дани сениора на Звездари” биће настављени концертом Наде Попов у 17 часова у Месној заједници „Липов лад”. Концерт је замишљен као музички времеплов кроз године у којима су данашњи сениори одрастали, забављали се и сањали младалачке снове, наводи се у саопштењу.